Obrázek článku Kulinářské speciality a typická jídla spolkových zemí Německa

Dne 21. března 2016 hostila Soukromá střední škola podnikatelská v Opavě netradiční soutěž pro žáky studující němčinu.

Úkolem soutěžících bylo vytvořit prezentaci na téma Kulinářské speciality typické pro jednu z 16 spolkových zemí Německa a samozřejmě ji originálně podat v německém jazyce publiku. Naši školu reprezentovaly dvojice Barbora Skotnicová – Natálie Šefraná5. EAdéla Maňasová – Kamila Jablonická ze 3. B. Necelá třicítka soutěžících měla připraveno 13 prezentací v německém jazyce, některé byly doplněny i ochutnávkami jejich velmi podařených laskomin. Patronem a organizátorem celé akce byl Slezský německý spolek v Opavě, který se rovněž postaral o ceny pro všechny soutěžící. Naše děvčata obsadila medailové pozice – Barbora s Natálií zvítězily, Adéla s Kamilou se umístily na třetí příčce. Všem děvčatům gratuluji k jejich umístění, děkuji za vzornou přípravu a reprezentaci a přeji hodně dalších úspěchů nejen v gastronomické oblasti.

Mgr. Jana Bartošová

Fotografie (7)