Obrázek článku Gastronomické dopoledne 26. 9. 2019, Evropský den jazyků

Letošní mezinárodní „kavárna“ opět zaujala svou pestrostí a chuťovou rozmanitostí.

Studenti a učitelé anglického, ruského a francouzského jazyka připravili pochoutky dle receptů napříč Evropou.

Ruské tabuli vévodil originální samovar, čaj tak doplňoval úžasné „sirniky“ a „svjekolnyj“ salát.  Francouzský stůl se lehce prohýbal pod božským „tarte au citron“, „quiche“, tradičními „crepes“, „fromage“, „croissants“, „madeleinettes“ či „hamburgers suisses“. Britská tabule byla letos opravdu bohatá, „english tea“ tekl proudem, sladkosti střídaly slané laskominy (jak je patrné z fotografií).

Všichni zúčastnění si pochutnali a užili si skvělé dopoledne.

Jazyk gastronomický je jazykem gurmánským a mezinárodním.

Už teď se těšíme se na  příští ročník!

Recepty na jednotlivé dobroty – na vyžádání.

Ohodnoťte si sami své jazykové dovednosti zde.

Mgr. Veronika Koléšková

Fotografie (16)